top of page

Τί πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω να κάνω τη θεραπεία laser αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη?

Έγινε ενημέρωση: 19 Ιουλ 2023

----------------------------------------author FELEKI ATHINA, general manager of KRL MEDICAL


Έχετε επιλέξει να προβείτε σε θεραπεία laser αποτρίχωσης με Αλεξανδρίτη για να απαλλαγείτε απο την ανεπιθύμητη τριχοφυία? Συγχαρητήρια! Είναι η καλύτερη επιλογή που κάνατε για εσάς ή για προσφιλές σας πρόσωπο.

Πώς όμως θα επιλέξετε το σωστό μέρος για να γίνει αυτή η σειρά θεραπειών?

Αρχικά, με τους νεότερους νόμους δεν έχει διαφορά εαν επιλέξετε Δερματολογικό Ιατρείο έναντι Κέντρου αισθητικής καθώς και τα 2 είδη επιχειρήσεων μπορούν να έχουν λέιζερ Αλεξανδρίτη. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει συνεργαζόμενος δερματολόγος ο οποίος έχει εκπαιδεύσει τις αισθητικούς που πραγματοποιούν την εφαρμογή λέιζερ και ο οποίος να έχει ασχοληθεί με τη λέιζερ αποτρίχωση (η λέιζερ αποτρίχωση δεν περιλαμβάνεται στον κύκλο σπουδών του δερματολόγου καθώς δεν υπάροχυν διαθέσιμα τα νεότερα λέιζερ Αλεξανδρίτη στα σημεία εκπαίδευσης ακόμη (2022).

Ο δερματολόγος έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο σπουδών πάνω στο δέρμα περίπου 10 ετίας το λιγότερο. Έπειτα έχει εκπαιδευτεί σε νοσοκομειακό υπόβαθρο για την εξειδίκευση σε νόσους του δέρματος και τη χρήση λέιζερ μηχανημάτων. Έτσι ένας δερματολόγος είναι ο πλέον εξειδικευμένος επαγγελματίας που μπορεί να εκτιμήσει πλήρως δερματικές ανωμαλίες ή αλλεργίες και να εκτελέσει επεμβατικές θεραπείες για την ίαση του δέρματος ή την αντιγήρανση αυτού.

Ένας/μία αισθητικός έχει εκπαιδευτεί στην περιποίηση του δέρματος 3 με 4 έτη και μπορεί να ολοκληρώσει μη επεμβατικές θεραπείες με μεγάλη επιτυχία.

Σε πολλά δερματολογικά ιατρεία όμως δεν γίνεται πάντα ο χειρισμός του λέιζερ αποτρίχωσης απευθείας απο τους δερματολόγους. Άρα τι διαφορά έχει αυτό που προαναφέραμε?

Στα δερματολογικά ιατρεία οι αισθητικοί που εργάζονται εκεί καθημερινά ελέγχονται από τον δερματολόγο. Οι αλλεργίες αντιμετωπίζονται άμεσα και η θηλακίτιδα είναι άμεσα ορατή ωστε να ακολουθήσει ο ασθενής τη σωστή θεραπεία. Καθημερινά οι αισθητικοί λύνουν απορίες για θεραπείες περιποίησης του δέρματος, για συνδιασμούς θεραπειών που έχουν αποτέλεσμα, και για περιπτώσεις που η τρίχα του ασθενή ΔΕΝ ευνοείται από το λέιζερ Αλεξανδρίτη και ο ασθενής δεν σπαταλά άδικα τα χρήματα του. Σαφώς αυτό θα συνέβαινε και σε κέντρα αισθητικής που ακολουθούν εξωτερικά την εκπαίδευση αυτή και λαμβάνουν συμβουλές από συνεργαζόμενους ιατρούς. Πάντως σε κάθε περίπτωση αυτά τα 2 αντικείμενα είναι τα πλέον σωστά στην επιλογή αποτρίχωσης και όχι για παράδειγμα ένα οδοντιατρείο ή ένας ακτινολόγος ή παθολόγος.

Οι χώροι θα πρέπει να είναι πάντοτε καθαροί. Και αυτό σημαίνει με μεθόδους αντισηψίας spray που εξασφαλίζουν μία συνολική δράση κατά των μυκήτων και gram +/- βακτηρίων. Οι χώροι ψεκάζονται και οι επιφάνειες διατηρούνται καθαρές για την αποφυγή επιμολύνσεων στο τέλος κάθε θεραπείας. Να δίνεται μεγάλο βάρος στην τήρηση αυτού του κανόνα με επαγγελματικής χρήσης σρπέυ.

Τα λέιζερ έχουν συχνά σέρβις. Η απόδοση ενός λέιζερ εξαρτάται 100% από την αλλαγή των αναλώσιμων εσωτερικά των μηχανημάτων.

Το λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι ένα συγκεκριμένου μήκους κύματος λέιζερ που απευθείνεται σε συγκεκριμένο φωτότυπο τρίχας και δέρματος. Ο Ιατρός ή οι αισθητικοί που δουλέυουν σε ιατρείο ή κέντρο αισθητικής γνωρίζουν να σας πουν εαν θα έχει απόδοση συγκεκριμένα σε εσας ή εαν οχι. Δεν θα σας κάνουν λέιζερ εαν έχετε ξανθές τρίχες για παράδειγμα διότι γνωρίζουν οτι δεν απορροφάται η ενέργεια από αυτόού του είδους τις τρίχες και συνεπτώς δεν θα έχετε αποτελέσματα. Επίσης υπάρχουν κάποια σημεία ορμονοεξαρτώμενα και σε ανθρώπους που έχουν ανεπτυγμένη ορμονική δραστηριότητα ή σε γυναίκες με πολυκυστικές οωθήκες, το λέιζερ Αλεξανδρίτη δεν θα έχει αποτέλεσμα σε κάποια σημεία του σώματος. Αυτό ανακαλύπτεται εκ πρώτης επαφής με τον πελάτη μέσω της πρώτης συνέντευξης και εκτίμησης της τριχοφυίας.

Συνήθως στα ιατρεία δεν ακολουθείται η τακτική των πακέτων με χρήση πιστωτικών και χρεώσεις μαζικές ακόμα και ΠΡΙΝ την πρώτη θεραπεία χωρίς όμως αυτό να συμβαίνει πάντα. Καλό θα ήταν, η πολιτική του κάθε χώρου να είναι η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη και φυσικά μπορεί και οι χρεώσεις να γίνονται ανά θεραπεία εφόσον ο πελάτης βλέπει αποτέλεσμα. Τούτο είναι το σωστό και το ηθικό σε περίπτωση υπαναχώρησης. Πολλά ιατρεία και κέντρα αισθητικής χρησιμοποιούν την patch test δοκιμή ενός σπότ λέιζερ σε κάποιο σημέιο στο σώμα για να δούν οι πελάτες ότι το λέιζερ καίει την τρίχα και δεν είναι επίπονο.

Οι καρέκλες-κρεβάτια που χρησιμοποιούνται να πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποφυγή ατυχήματος αλλά και για την άνεση του ασθενή κατά τη θεραπεία.

Σε ένα ιατρείο μπορείτε να ζητήσετε να σας δεί ο ιατρός και για πολλά άλλα ιατρικά θέματα (ελιές, θεραπείεσ αισθητικής -μπ.οτοξ, υαλουρονικού, θεραπείες οξέων αντιγήρανσης, αφαίρεσης θηλωμάτων, μηρμηγκιές, τέρμηνθο κτλ κτλ.). Το ίδιο και σε συστεγαζόμενο κέντρο αισθητικής με δερματολόγο-αφροδισιολόγο.

Οποιοδήποτε παράπονο έχετε από τη θεραπεία σας μπορεί να λυθεί από τον επαγγελματία υγείας και να σας παρακολουθήσει καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας σας ώστε να νιώθετε εμπιστοσύνη.

ΠΑΡΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΑΣ.

Εμείσ στα KRL MEDICAL όπου το κάθε ιατρείο μας έχει το δικό του/δική του δερματολόγο/αφροδισιολόγο και εξειδικευμένο στη δερματοχειρουργική ιατρό έχουμε κάποιες αξίες και πιστεύω που συνοψίζονται:


Disclaimer: Το άρθρο αυτό αποτελεί προσωπική άποψη του συγγραφέα βάσει της εμπειρίας του και δεν λαμβάνει υπευθυνότητα και παραλείψεις ή λάθη στο περιεχόμενο του. Δεν αποτελούν απόψεις και πιστεύω στο σύνολο του εργοδότη ή κάποιας οργάνωσης άλλης.

3.958 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page