top of page
Εικόνα συγγραφέαIatreio Peristeriou

Πως λειτουργεί το laser Αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη? Τι σημαίνει αυτό για την πορεία της θεραπείας μου?

by KRL MEDICAL PERSONELLE


o ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΚΛΕΚΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΘΕΡΜΟΛΥΣΗΣ:

Το λέιζερ Αλεξανδρίτη εκπέμπει μία συγκεντρωμένη δέσμη φωτός σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος (συνήθως 755 νανόμετρα). Αυτό το μήκος κύματος απορροφάται υψηλά από τη μελανίνη που υπάρχει στους τριχοφόρους θύλακες. Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για το χρωματισμό της τρίχας και παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη της. Όταν το λέιζερ κατευθύνεται προς το δέρμα, η μελανίνη στον άξονα της τρίχας και των τριχοφόρων θυλάκων απορροφά την ενέργεια του λέιζερ. Το γύρω δέρμα έχει σχετικά λιγότερη μελανίνη, οπότε δεν επηρεάζεται από το λέιζερ. Αυτή η εκλεκτική απορρόφηση της ενέργειας του λέιζερ από τους θύλακες είναι το κλειδί για την αποτελεσματική αποτρίχωση.



o ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ:

Καθώς η μελανίνη στους θύλακες απορροφά την ενέργεια του λέιζερ, μετατρέπεται σε θερμότητα. Αυτή η τοπική θερμότητα καταστρέφει τους τριχοφόρους θύλακες αναστέλλοντας την ικανότητά τους να ξαναμεγαλώσουν οι τρίχες. Η θερμότητα που δημιουργείται κατά τη διαδικασία είναι προσεκτικά ελεγχόμενη για να αποφευχθεί βλάβη στο δέρμα.

( Για αυτό το λόγο δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε τη θεραπεία σε περιοχές που έχουν εκτεθεί στον ήλιο και το δέρμα έχει αλλάξει χρώμα -από το μαύρισμα- διότι η ενέργεια δεν θα συγκεντρωθεί στο θύλακα αλλά θα γίνει δίαχυση της στην επιφάνεια του δέρματος).


o ΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ:

Οι τρίχες αναπτύσσονται σε κύκλους και όχι όλοι οι τριχοφόροι θύλακες παράγουν τρίχες ταυτόχρονα. Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι πιο αποτελεσματική όταν οι τρίχες βρίσκονται σε φάση ενεργής ανάπτυξης (αναγενής φάση της τρίχας). Αφού μόνο ένα ποσοστό από τους τριχοφόρους θύλακες βρίσκεται σε αυτή τη φάση ανά πάσα στιγμή, χρειάζονται αρκετές θεραπείες με συγκεκριμένες χρονικές αποστάσεις μεταξύ τους για να στοχευθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι θύλακες.

( Για αυτό το λόγο δεν θα υπάρχει το θεμιτό αποτέλέσμα εαν για παράδειγμα δεν έρθετε στο προδιαγεγραμμένο διάστημα που σας λέμε κατά την έξοδο σας από τη θεραπεία σας. Εαν σας πούμε να έρθετε σε συγκεκριμένη ημερομηνία με απόκλυση 5-10 ημερών και εσείς έρθετε μετά από 1 μήνα ή και περισσότερο ΔΕΝ θα έχετε την επιθυμητή αραίωση στο συγκεκριμένο διάστημα που θέλετε).

( Για αυτό το λόγο και η επαναληπτική συνεδρία λαμβάνει χώρα σε συγκεκριμένες ημέρες μετά την κύρια θεραπεία αποτρίχωσης και δεν λαμβάνει όποτε θέλουμε εμεις. Γιαυτό το λόγο δεν εφαρμόζουμε επαναληπτική συνεδρία ΜΕΤΑ από αυτό το διάστημα ακόμη και εαν συνέβη οτιδήποτε. Εαν δεν τηρούμε την εφαρμογή θεραπείας λέιζερ σύμφωνα με τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών θα έχουμε το λιγότερο καλό αποτέλεσμα και δεν θα είναι επιτυχημένη η αραίωση στο χρονικό διάστημα που θέλουμε).




o ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Μετά τη θεραπεία με λέιζερ, η στοχευμένη περιοχή ίσως εμφανίσει ήπια ερυθρότητα, οίδημα (περιθυλακικά), κνησμό, που συνήθως επιμένουν από μερικές ώρες έως και μία ημέρα μετά τη θεραπεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο προ της θεραπείας έπειτα από ενημέρωση από τους επαγγελματίες του χώρου. Όλες οι αντενδείξεις της θεραπείας με λέιζερ είναι παροδικές και όχι μόνιμες.

(Γιαυτό το λόγο επιθυμούμε να μας πείτε όλο το ιατρικό ιστορικό σας κατά την έλευση σας στο χώρο ακόμη και εαν αυτό αλλάξει κατά τη διάρκεια της εφαρμογής θεραπειών σας πχ. λαμβάνετε αντιβίωση που μπορεί να επηρεάζει τη φωτοευαισθησία σας κτλ. Επίσης επιθυμούμε να μας καλέσετε εαν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα ή αναπτύξετε ανησυχία σχετικά με τη θεραπεία σας).


 

44 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page